06 marraskuuta 2015

Meidän hääbingo + BINGOSÄÄNNÖT

Hääbingo, tuleeko vai eikö tule? Tämän kysymyksen kanssa olen paininut siitä lähtien, kun ne alkoivat hääjuhlissa yleistyä parisen vuotta sitten. Alkuun tämä uudenlainen ohjelmanumero tuntui todella hauskalta ja juhlakansaa hyvällä tavalla varpaillaan pitävältä "hiljaiselta" viihdykkeeltä, mutta jollain tapaa se on jäänyt aina vähän vaisuksi. Bingot on pöydissä ja niitä innokkaasti täytetään, mutta ensimmäisen voittajan löydyttyä (usein melko nopeasti juhlan alettua) paperilappusella pöydällä ei enää olekaan mitään virkaa. Jotta hääbingo toimisi parhaiten, pitäisi siitä olla iloa useammalle ja pidemmäksi aikaa. Myös itse "BINGON" huutaminen ja voittajan palkitseminen tulisi tehdä jotenkin näyttävästi ja niin, että ihan jokainen juhlija varmasti sen huomaa. Usein bingo vaan mumistaan hiljaa seremoniamestarille, ja suurin osa juhlijoista on voitosta tietämätön. Niimpä mun oli siis pakko laatia tarkemmat säännöt hääbingoon (meidän häiden versio):

1) Bingoa pelataan vieressä oikealla istuvan parin kanssa.
2) Bingopohjan toiselle puolelle kirjoitetaan pelaajien nimet ja sähköpostiosoitteet (Nettigalleriassa julkaistavien hääkuvien linkkiä varten)
3) Molempien pelaajien tulee olla itse nähnyt bingolaatikon tapahtuman.
4) Pelaaja/pelaajan pöytäseurue ei saa itse suorittaa bingolaatikon tapahtumaa.
5) Bingon voittaa 3 ensimmäistä bingon saanutta. Ensimmäinen voittaja voi saada bingon vaakaan, pystyyn tai vinottain, mutta siitä seuraava ei voi enää voittaa "samansuuntaisella" bingolla. Jos ensimmäinen voittaja saa bingon esimerkiksi vaakaan, on pystysuuntainen ja vinottainen bingo vielä jäljellä.
6) BINGO-huuto tulee huutaa kuuluvalla äänellä yhdessä pelaajaparin kanssa. (Jos tulee samanaikaisia huutoja, ratkaistaan voittaja kivi-paperi-sakset-menetelmällä.)
7) Huudon jälkeen seremoniamestari pyytää voittajat lavalle/mikrofonin ääreen ja antaa palkinnon.
8) Palkinnoksi voittajat saavat kirjekuoren, jonka sisältä löytyy hääpariin liittyvä tehtävä ja jotain pientä kivaa (pikkupullo, karkkia tms).
9) Kaikkien bingojen löydyttyä kaasot/bestmanit keräävät bingopohjat hääparille talteen.

Tarkempien sääntöjen lisäksi bingosta tekee hitusen haastavamman se, että keksii vähän vaikeampia tapahtumia bingolaatikoihin. Esimerkiksi "hyvää musiikkia" voidaan käsittää niin monella eri tavalla kuin juhlapaikalla on vieraita. Sen tilalle voisi tulla vaikkapa "suomirokki soi" tai "musiikista aiheutuu onnenkyyneleitä".

Näiden sääntöjen jälkeen onkin hyvä esitellä meidän hääbingot. Löysin Now & Foreveriltä just meille sopivan bingopohjan, sillä siinä on raitaa. Tiedustelin, olisiko bingoa mahdollista saada navy blue-raidalla, ja ilokseni meille lähetettiin mallit painoväreistä ja bingopohjasta. Näppärää!
Painovärien näytteet nähtyäni varmistuin siitä, että "sininen" väri on meille sopiva. Oli siis erittäin hyvää palvelua Now & Foreveriltä kun lähettivät mallit etukäteen nähtäväksi (: Alla pieni sneak peek meidän hääbingoon. Anopit varustautukoot siis nenäliinoin - teiltä tullaan odottamaan (onnen?!)kyyneleitä.
Kuulisin mielelläni, jos jollain on vaihtoehtoisia hääbingosääntöjä. Tai onko joku bongannut jonkun ihan täysin erilaisen tavan pelata hääbingoa/juhlabingoa?

1 kommentti:

  1. Tulipas tyylikkäät! Ollaan ajateltu ottaa bingo juhliin mutta en ollut tullut ajatelleeksi näitä sen sisältämiä haasteita.. Tarvinnee pistää nämä säännöt mietintään.. :)

    VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi (: