24 toukokuuta 2016

Häidemme kukat

Häät ja kukat. Se on pettämätön yhdistelmä, johon hääbudjeteissakin varataan huimia summia. Meidän häissä juurikin budjettisyistä (ja koska oli talvi) päätimme nipistää kukista koristuksissa, mutta tyystin ilman emme kuitenkaan halunneet olla. Kukkakauppa Hohto Tampereella oli osoite, jonne suunnattiin siskoni kanssa jutustelemaan jo ennestään tutun floristin Lindan kanssa.

Haaveenani oli saada talvihäihin sopiva valkoinen huurteinen morsiuskimppu, pieni heittokimppu, kukkapanta, kaasoille kukkakoristeet hiuksiin ja sulhasen sekä isäni vieheet eli rintakukat. Linda on huippulahjakas, ja hänellä on silmää kukkiensidontaan ja valintaan, joten luotin hänen ammattitaitoonsa täysin. Kerroin vain väriteemaa, muutaman toiveen sekä ajatuksen kimppuuni ja vieheisiin tulevista harsokukista ja raitanauhasta. Lisäksi Linda halusi nähdä hääpukuni, jottai sai kokonaiskuvaa juhlalookistani. Vasta hääpäivän koittaessa näin valmiit kukat enkä olisi voinut tyytyväisempi olla. Kiitos Linda!Kimppujen ja vieheiden kukat ja raitanauhat sopivat talveen ja häiden teemaan hienosti. Harsokukka varsinkin kaikessa herkkyydessään näytti kuin lumipyryltä. Pelkäsin kovaa pakkasta, joka saisi kukat nuukahtamaan helposti potrettikuvia ulkona ottaessamme, mutta saimme iloksemme pikkupakkasen, ja ainoat jotka kärsivät oli Kullan varpaat kun seisoskelimme kuvattavana lumihangessa ohuissa kengissä :D Eli hyvät talvihääparit, muistakaa lämpimät kengät potretteihin! Ja mahdollisesti jokin suojapaikka hetkeksi niille kukille, jos on kovin kylmä. Ja kesähääparit, myös kesähelteet saavat kukat helposti nuupahtamaan eli suojatkaa kauniit kukkaset myös silloin liialta kuumuudelta ja auringolta.

Ps. En muista, mitä kukkia harsokukan lisäksi mun kimpussa ja heittokimpussa oli (ainakin neilikkaa?). Kannattaa siis tiedustella Lindalta tai joltain muulta kukka-hortonomi-ekspertiltä (:

Pps. Huomasitteko Kullan rintakukan "kehyksen" eli solmun? Halusimme jollain tavalla yhdistää tämän meille tärkeän solmun juhlaan. Sellaisen Kulta on joskus vuosia sitten lähettänyt kirjeellä mulle, kuten merimiehillä on aikoinaan kuulemma tapana ollut. Solmu on tehty löyhästi ja maissa odottavan tyttöystävän on pitänyt lähettää solmu takaisin joko kiristettynä (= odotan sinua) tai avattuna (= en odota sinua) ja viestiä merimiehelle suhteen laadusta. Ikinä en saanut Kullan lähettämää solmua lähetettyä, mutta varmaan kaikki tietää, millaisen solmun olisin lähettänyt (;

Kuvat Marko Laukkarinen Photography

7 kommenttia:

 1. Kimppusi näyttää kyllä upealta! Sopii kuin nakutettuna kokonaisuuteen. Kyllä taitava alan ammattilainen osaa loihtia kukista vaikka ja mitä! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat kukat ja varsinkin nuo hiuksissa olevat!

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita kukkia ja aivan ihana tarina tuon solmun takana. <3

  VastaaPoista
 4. Ihana kimppu! Osaisikohan joku sanoa, mitä nuo vihreät oksat ovat?

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi (: