06 elokuuta 2014

Ilmainen plaseerausohjelma

Meille plaseerauksen, eli häiden istumajärjestyksen tekeminen ei ole vielä ajankohtaista, mutta innokkaana lähdin etsimään ilmaista plaseerausohjelmaa. Ja löysinkin yhden ihan varteenotettavan! Tässä Something Blue Table Plannerissa ei ole mitään sen kummempia toimintoja. Ne tärkeimmät löytyy, eli vieraslistan luominen, pöydän lisäys, sen sijoittaminen pohjaan ja vieraan lisääminen istuimeen. Piece of weddingcake! (: Sivustolle tarvitsee vain rekisteröityä, ja omat plaseeraussuunnitelmat jäävät sinne muistiin.


Rekisteröitymisen jälkeen homma toimii näin: Luo plaseeraussuunnitelmasi kohdasta "Add a table plan". Tämä tulee siis ennen tuota kuvan näkymää. Pohjan avauduttua, klikkaa vasemmasta laidasta "Add A Guest", josta pääset lisäämään vieraat yksitellen. Se on ehkä hieman rasittavaa, mutta ei ilmaiselta ohjelmalta voikaan odottaa, että se olisi ihan perfecto. Kun kaikki vieraat on lisätty "Waiting Arealle", on aika luoda pöydät pohjalle. "Add Tables" (lisää pöytiä)-kohdasta ylälaidassa avautuu valikoima erilaisia pöytiä. On pyöreää 4-, 5-, 6-, 8-, 10- ja 12-paikkaista pöytää sekä 4- ja 8-paikkaista suorakulmion mallista pöytää. Kuvassa näkyvä kakku on myöskin valikoimasta löytyvä kakkupöytä, mutta sitä käyttäisin suunnitelmassa sulhasen ja morsiamen pöytäkuvana.

Kun pöydät on luotu ja sijoitettu paikoilleen, voi vieraita alkaa hiirellä "raahata" omille paikoilleen. Vieraan nimeä ja sukupuolta voi vielä vaihtaa tässä vaiheessa klikkaamalla vierasta. Myöskin lattian kokoa pystyy muokkaamaan vetämällä reunoista löytyvää mustaa nuolta mihin suuntaan haluaakaan.

Ja hei! Tarviihan häissä olla tanssilattia! Senkin saa ohjelmalla lisättyä, kun klikkaat "Dancefloor Sections"-kohtaa. Sitä kun klikkailee useamman kerran, saa monta pientä neliön muotoista tanssilattianpalaa, jotka voi jälleen sijoittaa haluamaansa kohtaan pohjalle (: Let's party!

Ohjelma sisältää hitusen ärsyttäviä mainoksia ja erikoisen Buy me a beer-kuvan (näkyy kuvassa), jota en ainakaan vielä ole tohtinut klikata. Jos joku päätyy kuvaa klikkaamaan, kerrohan ihmeessä tänne, kenelle se kalja tuosta ostetaan! :D

Kokeilin vielä tuota suunnitelman tallentamista, mutta kohta "Download this plan" (lataa suunnitelma), avasi vain oudon ikkunan, josta en mistään kohtaa löytänyt mitään tallentamiseen viittaavaa. Pohja joka tapauksessa tallentuu valmiiksi omalle tilillesi, mutta jos haluat sen muuallekin tallentaa, voi suunnitelmasta ottaa esim. screen shotin tai printtailla.

Antoisia plaseeraushetkiä!

PS. Heittäkääs vinkkiä myös muista ilmaisista plaseerausohjelmaista (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suuri kiitos kommentistasi (: