07 elokuuta 2014

5 aikakapseli-ideaa

Mä olen jotenkin ihastunut tähän aikakapseli-ideaan. Aikakapselin tarkoituksenahan siis on tallentaa jotain tästä hetkestä tulevaan, ja usein kapseli avataankin vasta pitkän ajan päästä sen sinetöimisestä. Tallentaa voi oikeastaan mitä vain! Valokuvia, kirjoituksia, esineitä.. Ja niitä on jälkeen päin ihanaa yhdessä katsella, hypistellä ja muistella oman rakkaan kanssa vuosien jälkeen. Netti on pullollaan mitä ihanampia ideoita aikakapseleihin, mutta näihin ihastuin eniten.

1. Deittipurkki

Deittipurkkiin vieraat voivat kirjoitella tuoreelle avioparille kullanarvoisia deitti-ideoita toteutettavaksi silloin, kun arki ja mielikuvituksettomuus iskee päin näköä.

(kuva)

2. Postikortti vieraalta

OI <3 Ikuisena postikorttien rakastajana (ja vähän myös harrastajanakin) sanon vaan, että tämä olisi maailman ihanin aikakapseli! Mieti nyt, voisitte ihan milloin vain avioitumisenne jälkeen saada keltä tahansa vieraaltanne postikortin, ja mikä parasta, se tulisi aina ihan yllätyksenä!


(kuva)

3. Ensimmäisen vuosipäivän piñata

Kun tämä on ensin ehtinyt sen vuoden verran pölyttyä olohuoneen kaapin päällä tai kunniapaikalla takan reunustalla, haluatte sen jo ihan varmasti ensimmäisenä hääpäivänänne hakata raivolla riekaileksi ja päästä lukemaan vieraiden teille jättämiä viestejä (:


(kuva)

4.  Hääpäivien aarrelaatikko

"Kunnes kuolema teidät erottaa.." Siinä on oletettavasti monen monta vuosikymmentä kuitenkin välissä, miksei siis pyytäisi vieraita pöytäryhmissään kirjoittamaan joka viidennelle hääpäivälle jonkin ajatuksen, neuvon tai muiston talletettavaksi kauniiseen kirjekuoreen. Nyt jo itku silmässä, kun ajattelen, jos saisin lukea esim. jotain mummoni meille kirjoittamaa vaikkapa 30 vuoden päästä :')


(kuva)

5. Hemmottelupankki

Viimeinen aikakapseli-idea on oma keksintöni. Hemmottelupankkeja on häissä oikestaan kaksi: toinen sulhaselle, toinen morsiammelle. Miesvieraita pyydetään kirjoittamaan morsiamen Hemmottelupankkiin erilaisia hemmottelu-, lahja- tai aktiviteetti-ideoita, joita morsian voi miehelleen tulevaisuudessa toteuttaa. Sama toisinpäin, naisvieraat kirjoittavat omia ideoitaan sulhasen Hemmottelupankkiin. Kun sitten myöhemmin molemmat miettivät päänsä puhki, mitä toiselle voisi antaa lahjaksi tai miten toisen voisi yllättää, eikun Hemmottelupankin kimppuun! (:

(kuva)


5 kommenttia:

 1. Hyviä ideoita! Mä haluaisin kanssa jonkun tällaisen, mutta kehittelisin myös mieluiten oman idean (jaaa millä lihaksilla?), mutta ei vaan tule mieleen mitään kivaa. No ehkä sitten lähempänä häitä, kun antaa näiden vähän muhia omassa pääkopassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se omakin idea sieltä vielä kehittyy (: Kerrohan sitten, millainen siitä tuli!

   Poista
 2. Ihana idea! Tällainen ei ollut tullut mieleeni. Ehdottomasti toteuttamisen arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä (: Pienellä vaivalla saa ihania muistoja vielä häiden jälkeenkin itselle.

   Poista
 3. Mahtavia ideoita! Pakko laittaa korvan taakse! <3

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi (: