05 syyskuuta 2015

Hääyö kotona - How to?

Meille hääyön viettäminen kotona tuntuu hyvältä ratkaisulta ja säästökohteelta. Olisihan hotellissa tai muualla vietettävä yö houkuttava ajatus, mutta pienellä panostuksella ja läheisten avulla omasta kodistakin saa vallan hienon kokemuksen ensimmäisestä yöstä ja aamusta avioparina.OHJEET KOTIHÄÄYÖHÖN

KAHDESTAAN
Hääyönä olette ensimmäistä kertaa virallisesti Te kaksi. Puhukaa toisillenne kauniita asioita, katsokaa toisianne silmiin ja olkaa lähekkäin. Kumppaniaan voi nyt viimeistään kiittää ja kehua, varsinkin jos se arjen keskellä tuntuu jääneen taka-alalle. Yhdessä voi myös fiilistellä häiden kohokohtia. Ja mitä jos olisitte molemmat kirjoittaneet toisillenne kirjeen, jossa kerrotte ajatuksistanne avioelämästä, rakkaudesta ja tulevaisuudesta?
EI HÄIRIÖITÄ
Hääpäivän jälkeisestä kotiintulosta ja hääyöstä erityistä tekee se, että kaikki arkielämän elementit on pyritty pistämään väliaikaisesti piiloon. Pyrkikää luomaan kotiin erilaista tunnelmaa esimerkiksi piilottamalla kaukosäätimet, tabletit ja tietokoneet. Kännykätkin voi rauhassa sulkea tai laittaa äänettömälle. Mikäli teillä on lapsia tai lemmikkejä, heille kannattaa järjestää hoitopaikka yöksi ja seuraavaksi päiväksi. Kellotkin voi pysäyttää.

TUNNELMANLUOJAT
Mikä on teille tunnelmallista, romanttista ja rentouttavaa? Normaalista arjesta poikkeavaan tunnelmaan voi tuoda säväystä lempimusiikillanne, erilaisella valaistuksella, tuoksuilla, koristeilla ja tuntoaistia hellivillä materiaaleilla. Usein mieleen tulee kynttilät, hempeä musiikki, ruusuntuoksu ja karhuntalja lattialla takan edessä - mutta teidän hääyönne kotona voi olla jotain aivan muutakin. Kunhan se tuntuu teistä hyvältä ja erityiseltä.
VAATTEET VAIHTOON
Toisille unelmien hääyöhön kuuluu pyjamat, toisille rohkeammat alusvaatteet. Juhlatamineista on ihana riisuuntua kun ne ovat koko päivän olleet päällä. Vaihtakaa päällenne jotain, mikä teistä tuntuu parhaimmalta ja hääyöhönne sopivimmalta. Ehkä se on jotain erityisempää juuri hääyöhön tarkoitettua tai sitten mukavat perusyökkärit.

EKSTRAA
Hääyö kotona tuntuu vähemmän "perusyöltä" kotona, kun sitä varten on hankittu uudet pussilakanat ja pyyhkeet, ja kun koti on siivottu ja tavarat järjestyksessä. Pyytäkää apujoukkoja tekemään siivous, sillä ennen häitä teillä on paljon muutakin järjesteltävää kuin oma koti. Hääpäivän yönä on ihana saapua puhtaaseen kotiin ja raikkaiden lakanoiden väliin.

HERKUT
Hääpäivän aikana on varmasti tullut syötyä ja juotua, mutta yölläkin voi alkaa hiukoa. Jääkaappiin kannattaa siis varata pientä yöpalaa. Mikä on teidän herkkua, jota ei tule ihan joka päivä syötyä? Myös aamuksi jääkaappiin tai aamupalakoriin kannattaa koota herkullisen brunssin ainekset kuohuvineen. Kahvinkeitin tai teepannu kannattaa ladata valmiiksi vesineen ja puruineen niin saa nopeasti ja helposti lämmintä aamujuomaa.
RENTOUS
Älkää välittäkö siitä, jos hääpäivän jälkeen ei jaksakaan harrastaa lemmenleikkejä. Veikkaanpa, että suurin osa on sen jälkeen aivan poikki ja mielessä siintää vain oma pehmeä sänky. Ottakaa hääyönä kotona rennosti ja nauttikaa toisistanne. Jos tuntuu, että jalat on pakko nostaa ylös, tehkää niin. Yhdessä on ihana makoilla jalat kattoa kohden ja keskustella menneestä päivästä ja fiiliksistä. Rentouttavaa voi olla myös yhteinen suihku, kylpyammeessa loikoilu tai sohvalla makoilu. Sitten kun alkaa uni painaa silmää, on ihan ok mennä nukkumaan. Liiat paineet hääyön vehtailuista kannattaa unohtaa, jotta ihanan päivän päätteeksi ei tulisi kummallekaan paha mieli. Ehtiihän sitä (;

Näillä vinkeillä saa kodista luotua hieman erityisemmän hääyötä ja -aamua varten. Millaisia kokemuksia/odotuksia teillä on kotihääyöstä? Lisää hyviä vinkkejä? (:

Kuvat 1 2 3 4

3 kommenttia:

 1. Me meinattiin viettää hääyö kotona, mutta sitte meijän kaasot ja bestmanit päättiki ostaa meille hotellihääyön! Se mikä mun mielestä on tosi tärkeetä on aamupala! En ollu ees miettiny, miten oltais se kotona toteutettu, mutta siel hotellissa olin vaan niin kiitollinen siit valmiista buffetpöydästä :D kotiin varmaan kannattaa siis varata jotain helposti valmistettavaa, mutta herkullista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep vaikka jotkut valmiit herkkutäytepatongit, croissanteja, valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja hedelmiä, karjalanpiirakoita jne (: Täytyy tosiaan miettiä tarkkaan, että tuntuu "hotelliaamiaiselta" :D Ihanan lahjan teille kaasot ja bestmanit keksi antaa (:

   Poista
 2. Mun ystäväpariskunta vietti kotona hääyön ja me kaason kanssa koristeltiin heidän makuuhuoneensa kauniisti. Ei kannata laittaa oikeita ruusun terälehtiä, ne tahmaa aika paljon tekstiilejä. Me tehtiin makuuhuoneen oven eteen sydänkuvio ruusun terälehdillä ja siivottiin makuuhuone. Levitettiin sängyn päälle tekoruusunlehtiä ja yöpöydille laitettiin yhdet karkit, niin kuin hotellissa. Kuohuviinipullo ja itse sokerihunnutetut lasit kuvioineen odottivat toisella yöpöydällä. Juuri ennen kuin vieraat lähtivät, kävimme sytyttämässä makuuhuoneeseen kynttilöitä. :)

  Itse jos viettäisin kotona hääyön, haluaisin uudet pellavalakanat, kuohuviiniä, mansikoita ja suklaata sekä rentouttavaa musiikkia. Ehkä uudet villasukat molemmille, jotta olisi mukavampi tepastella pyjamissa kotosalla. Siisti koti, huonetuoksu vessassa ja puhtaat pyyhkeet nätisti viikattuna odottamassa käyttöä.. Jotain tällaista :)

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi (: