10 huhtikuuta 2014

Päätöksiä, päätöksiä..

Nyt esittelen häidemme pääosan esittäjän: vihkikirkkomme. Kirkko on aina ollut minulle itsestäänselvyys. Kun menen naimisiin, teen sen vain ja ainoastaan kirkossa. Kirkkoon kuulumattomuus ja kirkosta eroaminen on ajankohtaista ja siitä puhutaan usein mediassa. Itse en ole ikinä kokenut tarvetta erota kirkosta tai edes kyseenalaistaa kirkkoon kuulumistani, näin on hyvä olla. Kuulumme molemmat evankelis-luterilaiseen seurakuntaan, tällä hetkellä Rauman seurakuntaan, mutta tarkoituksenamme on opiskelujen päätyttyä muuttaa takaisin kotikonnuille Tampereen seudulle ja vihkiytyä siellä.

Kun kihlauduimme, aloin heti miettiä kirkkoa, jossa haluaisin tulla vihityksi. Olin vertaillut Tuomiokirkkoa, Aleksanterinkirkkoa, Messukylän kirkkoa ja Finlaysonin kirkkoa, mutta se kirkko mihin päätäpahkaa ihastuin, oli 1900-luvun alussa rakennettu kaunis kivikirkko: Aitolahden vanha kirkko. Se erottui selkeästi muista ulkonäöltään, ja mielestäni sen seinää koristavat kauniit isot tummat kivet. Lisäksi alttarille maalattu kaari on todella kaunis (ja tulee näyttämään kuvissa älyttömän hyvältä), sekä kirkkosalin valkoisuus ja valoisuus on hieman normaalista poikkeava, siis ihana. En pahastunut yhtään kun näytin Kullalle kuvia kirkosta ja hänkin tykästyi siihen. Se on juuri sopivan intiimikin meidän häille, kaikki vieraamme mahtuvat, mutta siellä ollaan sopivan lähekkäin toisiaan. (: Tuomiokirkko olisi ollut ehdottomasti liian iso ja "jylhä". Finlaysonin kirkko taas on sisältä niin tummanpuhuva, ettei se miellytä silmää. Aleksanterin ja Messukylän kirkot taas ovat hieman tylsiä makuuni.

Tähän siis ollaan päädytty (kuvat talvisia, sillä häämme ovat talvella)

Aitolahden vanha kirkko (kuva)

Kiviseinää (kuva)
Kirkon sisäänkäynti (kuva)

Lisäksi olen fiilistellyt näitä Anrietta Kuoskun kuvaamia hääkuvia erään parin häistä <311.5. järjestetään häämusiikki-ilta juuri kyseisessä kirkossa, ja sinne olemme suunnitelleet menevämme. Siinä tulee nähtyä kirkko ensimmäistä kertaa livenä ja kaupan päälle kuultua mahdollisia häämarsseja. (: Can't wait!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suuri kiitos kommentistasi (: