24 maaliskuuta 2015

Take me to church!

Tässä päivän korvamatoni yleiseen jakoon, olkaa hyvät (:Istuskeltiin molemmat Kullan kanssa koneilla keittiön pöydän ääressä ja hörpittiin kahvia. Yhtäkkiä Kulta nosti kätensä high-five-asentoon ja huusi täysiä korvamatobiisini melodiaa mukaillen: Vie mut kirkkoon! :D No mäpäs vien sut kirkkoon. Nimittäin meidän hääkirkkoon! (:

Postailin noin vuosi sitten rehvakkaasti, että olemme valinneet hääkirkoksemme Aitolahden vanhan kirkon. Tai mä olin itsekkään toiveikkaana valinnut ja päättänyt, että siellä meille pappi sen aamenen sanoo. Aluksi Kulta ei osannut oikein olla mitään mieltä kirkosta, mutta vihdoin tärkeän päivämme lähestyessä myös hänen näkökenttäänsä, tuli ongelmaksi kirkon etäisyys Tampereen keskustasta ja juhlapaikastamme. Ja vitsi mua harmittaa se sijainti. Kirkko olisi intiimi, vanha, kaunis, erityinen, pieni, suloinen, ja mitä vielä, mutta emme halua tuhlata muutenkin nopeasti ohi hujahtavasta hääpäivästä aikaa matkustamiseen (n. 30 min kirkolta juhlapaikalle).

Käytyäni läpi kaikki muut Tampereen mahdolliset kirkot, päädyin ehdottamaan Kullalle ratkaisua, joka ei olisi heti ensimmäisenä juolahtanut mieleeni. Tampereen Vanha kirkko ihan keskustassa, keskustorin kupeessa ja kivenheiton päässä juhlapaikastamme. Tästä kirkosta jää keskeisen sijaintinsa vuoksi uupumaan intiimiys ja erityisyys, mutta se on silti sopivan pieni (ja siinä mielessä intiimi). Kirkko on mielestäni myös kaunis, sekä sisältä että ulkoa, vaikkei ihan niin suloinen ja hellyyttävä, kuin Aitolahden vanha kirkko. Ja onhan se nimensä mukaan myös vanha, vaikka arkitehtuurisesti noudattaakin hieman eri aikakautta (:


En ole vielä päässyt ottamaan omia kuvia kirkosta ulkoa, joten jouduin tyytymään netistä löytyviin. Toivottavasti meidän hääpäivälle osuu kuvassa näkyvän kaltainen talvinen keli ja lumen peittämä maa! (:Myöskään sisältä en ole saanut omia kuvia, mutta onneksi löysin netistä tämän yhden, mistä näkee kirkon kauniin yksityiskohdan katossa. Sen lisäksi pidän kirkon valoisuudesta. Punaiseen käytävämattoon ja punaisiin pehmusteisiin alttarilla en tosin ole hullaantunut, mutta muuten tykkään kovasti kirkon sisätilasta.

Lisää yksityiskohtia kirkosta voit käydä katselemassa virtuaalisesti täällä.

Kuvat 1 2

2 kommenttia:

  1. Onhan nämä kirkot keskenään tyylillisesti erilaiset, mutta itse tykkään kyllä molemmista. Valoisa kirkko aina iso plussa muuten valokuvien kannalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niiin erilaiset, ettei mitään rajaa :D Mutta onneks löytyi keskustasta edes tämä yksi mieleinen (: ja valoisuus ehdottomasti +++++

      Poista

Suuri kiitos kommentistasi (: