05 helmikuuta 2015

Häidemme pihistelypuuhat part. 2

Tämä postaus on jatkoa Häidemme pihistelypuuhat part. 1:lle. Kokoan seuraavassa hieman lisää niitä säästökohteita, joita häissämme yritämme toteuttaa.Onnistumisesta ei ole takuita, mutta yrittänyttä ei laiteta! (:

Morsiamen pukeutuminen ja asusteet
Pukeutumisestani löytyy se "jotain käytettyä". Löysin oi-niin-rakastettavan-ihanan häämekkoni viime kesänä Facebookin hääkirppisryhmästä (kannattaa liittyä, niitä on monia hyviä!). Pari viikkoa sitten kohtasin tämän rakkauteni kanssa jälleen, sillä olin vanhemmilla kylässä ja mekko on siellä säilytyksessä. Kokeilin mekkoa sen verran päälle, että sain sovitettua sen kanssa henkkamaukan alennuksesta (17€!!) löytämäni alpakkavillaisen takin - ja se oli TÄYDELLINEN! Siihen vielä muhkea tuubihuivi ja tumput päälle, ja nekin voin neulomisvimman iskiessä tehdä vaikka itse. Pikkulaukun taidan jättää hankkimatta, sillä olen kuullut, ettei moni morsian ole koko laukkua hääpäivänä edes ehtinyt tarvita.
Alennusmyyntien hyödyntäminen
Jatketaan vielä ale-aiheesta. Katselimme kaasojen kanssa kaasomekkoja joulun jälkeisestä alennuksesta ja totesimme, että paljon kauniita mekkoja voi löytyä todella hyvään hintaan. Kaasot maksavat mekkonsa itse, jolloin heillä on täysi vapaus ostaa millainen mekko tahansa, kunhan se on heidän budjetilleen hyvän hintainen. Kesän aikana koittaa jälleen alennusmyynnit, jolloin voimme taas vilkaista, mitä on tarjolla. Jos kesällä esim. mekkojen värimaailmat eivät osu oikeaan, on meillä vielä ensi joulun jälkeiset alet mahdollisuutena hyökätä alemekkojen kimppuun. Alennuksesta aion myös katsella hääkenkiäni, joista en kerrokaan vielä mitään vaan jätetään aihe muhimaan (;Itse tekeminen
DIY on nykypäivää, ja monissa häissä turvaudutaan siihen, että itse tehdään ja paljon. Näin myös meillä. Houkuttaisi toki käyttää kutsujen, ohjelmalehtisten, paikkakorttien, menun ja kaikkien muiden mahdollisten paperituotteiden suunnitteluun ja toteutukseen ammattilaisia, mutta mä voisin koittaa ensin itse ja sit jos huomaan, ettei hommasta tule mitään tai jälki ei ole halutunlaista - ammattilaiset bring it on! Tykkään kuitenkin käyttää kaikenlaisia suunnitteluohjelmia ja käyttää aikaa suunnitteluun (aijaa, niin eihän tää hääsuunnittelu alkanut kuin 2v ennen häitä :D) joten veikkaan, että hyvää tulee itse puuhaillen.
Ei-välttämättömyydet
Hääsuunnitteluiden alkuvaiheessa törmäsin jossain netin syövereissä listaan, josta silmiin pomppasi häätuoksu. En silloin ymmärtänyt häätuoksun ideaa, enkä ymmärrä vieläkään. Vessan kaappi on niin pullollaan Kullan töistä tuomia ihania tuoksuja, etten ehdi niitäkään käyttää. Joten häätuoksu saa olla sitten joku niistä, vaikka se mistä Kulta pitää eniten (: Olemme myös päättäneet, ettemme hanki toisillemme huomenlahjoja, vaan panostamme esimerkiksi ensimmäiseen vuosipäivään.
Siinä ne sitten olikin! (: Aikamoinen lista - ja hyvä niin! Toivottavasti saadaan näillä pihistelypuuhilla pidettyä meidän hääbudjetti aisoissa. Ja toivottavasti näistä meidän säästökohteista löytyy ideoita myös muille ns. pienen budjetin häät haluaville.

Kuvat: 1 2 3 4

PS. Olen saanut kunnian päästä Ninkan hiuskorukilpailun finaaliin! Käy kurkkaamassa ja äänestämässä täällä. Oma suunnitelmani kilpailee numerolla 5 "Herkkä hiuskoru" (:

4 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä! Varsinkin puvussa voi kyllä säästää ihan älyttömästi jos ostaa käytettynä. Itekin kattelin aluksi fb-kirppiksiltä, ja yhtä kävinkin sovittamassa mutta se oli liian pieni. :/ Muuten mekko oli kyllä tosi ihana, joten jäi kieltämättä vähän harmittamaan! Onneksi lopulta liikkeestä löytämäni pukukaan ei mikään hirmuhintainen ollut, vaikka pari satasta menee kyllä varmaan vielä muutostöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep se on noissa kirppiksissä, et saattaa löytyä tyyliltään aivan täydellinen, mut kooltaan väärä.. mulla kävi siis aika hyvä tuuri. Se tosin jännittää mahdunko vielä masuasukkaan jälkeen pukuun yhtä hyvin kuin silloin kesällä sovittaessani (: hyvä motivaatio kyllä on saada itsensä siihen mahtumaan :D onneks löysit liikkeestä hyvällä hinnalla.ja vaikka niihin muutoksiin vähän rahaa meneekin, se on varmasti sen kaiken arvoista (;

   Poista
 2. Täällä on menty aika samalla linjalla. Oma hääpukuni on myös käytettynä hankittu, kaasojen mekot löytyivät Nellyn alennuksesta 25 euron kappalehintaan ja häätuoksut sun muut jätetään kauppaan. Toivottavasti tekin löydätte unelmien mekot kaasoille alennusmyynneistä! Tykkäsin tästä sun listauksesta kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa, että pidit (: sormet ristissä, etteivät kaasot joutuisi hirmuisia summia mekkoon käyttämään. Ja että mekko olisi vielä sellainen, että kaasot voisivat sitä pitää muuallakin häiden jälkeen (:

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi (: