04 helmikuuta 2015

Häidemme pihistelypuuhat part. 1

Monet hääbloggaajat ovat häidensä jälkeen antaneet hyviä vinkkejä siitä, mihin hääpäivänä kannattaa panostaa ja mistä puolestaan pihistää. Seuraavassa pieni katsaus näin ennen häitä siihen, missä meidän häissämme tullaan pihistelemään. Tai ainakin alustavasti yritetään (; En halunnut kirjoittaa sitä niin kutsuttua kilometripostausta, joten jaan kahteen eri postaukseen.

Hääpäivän aamu
Hääpäivän edeltävän yön sekä hääpäivän aamuun vietämme Kullan kanssa eri osoitteissa, ja tarkoituksena olisi majoittua esimerkiksi vanhempien luona (mikäli se heille sopii). Hotelleja tai muuta maksullista majoittumispaikkaa pyrimme säästömielessä välttämään. Aamun laittautumisissa apuna on erään bestmanin vaimo, joka on lupautunut ammattitaitoisena ihmisenä kampaajakseni ja meikkaajakseni. Ihana K!
Juhlapaikka
Juhlapaikassa päädyimme pihistelemään, sillä meille tuli eteen mahdollisuus saada paikka edullisella vuokrahinnalla käyttöön koko viikonlopuksi. Juhlapaikkana toimii erään tamperelaisen koulutalon juhlasali, joka on juuri sopiva yksi yhtenäinen tila hieman yli 100 vieraan häille! Juhlasali ei siis ole liikuntasali, vaan kaunis juhlava tila lavoineen. Juhlapaikasta postausta erikseen vielä myöhemmin, kun olen käynyt ottamassa hyvät kuvat sieltä! (:

Kukat
Hääpäivämme ainoat kukkakaupasta tilatut kukat tullaan näkemään vain morsiamen ja kaasojen kimpuissa. Nekin pyritään valmistamaan mahdollisimman edullisista kukista - jotka vieläpä kestäisivät mahdollista kovaa pakkasta. Juhlapaikalle ei viedä kukkia koristeeksi, sillä tiedän, että vieraiden joukossa tulee olemaan allergisia. Heittokimpun ja bestmanien vieheet olen suunnitellut tekeväni itse esimerkiksi ruokakaupan ruusuista tai muista kauniista vaihtoehdoista.
Kakkubuffet
Haaveenani on ollut jo pitkään tarjota juhlavieraille perinteisten kakkukahvien sijaan valikoiman itse leivottuja kakkuja/kuppikakkuja. Tähän olen avukseni jo pyytänyt kaikki kolme kaasoani, äitini, pikkusiskoni, Kullan äidin ja kummitädin. Jokainen toisi kakkubuffet-pöytään oman bravuurinsa, jolloin pitopalvelusta ei tilattaisi kakkuja ollenkaan.
Hääauto
Kirkosta juhlapaikalle meillä on autolla vain noin 5 minuutin matka. Tuoksi ajaksi emme siis vuokraa hääautoa vaan lainaamme esimerkiksi minun vanhemmiltani ihan normaalin perheauton. Pienillä koristeluilla autosta saadaan luotua juhlavampi kulkupeli näppärästi.

Pikkujuttu
Alkuun olin sitä mieltä, että meille tulee vieraslahjaksi jotain jännää, uutta ja erikoista (kuten esim. juustokakkua lasipurkissa). Mutta kun sen tietää, että "pienistä puroista...", jää meidän osaltamme vieraslahjat pois. En usko, että kukaan edes tätä pientä poisjäänyttä yksityiskohtaa huomaa. Vai onko vieraslahja aina ehdoton must häissä?

Hääyö
Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, millaista elämämme kesällä syntyvän lapsemme kanssa tulee tuolloin hääpäivänä olemaan, mutta näin alustavasti olemme ajatelleet viettää hääyön kotona - joko vauvan kanssa tai niin, että vauva olisi hoidossa. Ainoana special-toiveena tässä asiassa on, että meidän kotia/makuuhuonetta/jääkaappia käytäisiin jotenkin laittamassa "hääyö- ja day after-kuntoon". Joko me itse tai esimerkiksi kaasot, jos muilta tärkeiltä askareiltaan ehtivät (:

 


Pihistelypuuhat part. 2 tulossa eli tarina jatkuu seuraavassa postauksessa. Mistä asioista teidän häissänne voitaisiin pihistää/pihistetään? Entä mistä ei ehdottomasti pihistetä?

Kuvat: 1 2 3 4

PS. Olen saanut kunnian päästä Ninkan hiuskorukilpailun finaaliin! Käy kurkkaamassa oma suosikkisi ja äänestä täällä. Meitsin suunnitelma kilpailee numerolla 5 "Herkkä kukkaiskoru"! (:

6 kommenttia:

 1. Minäkin olen huokaillut tuota "pieniä puroja". :D Voi helposti ajatella, että ei se ole kuin vaikka 100e sinne tai tänne, mutta kun niistäkin kasvaa nopeasti sellainen tuhannen euron virta. Kivoja ja käyttökelposia säästöideoita! Huikeaa, että olette saaneet hääpaikan noin hyvällä diilillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä just. Pakko yrittää niistä "pikkumenoista" siis ainakin karsia (: Vaikka helpostihan niitä sitten tulee kaikista yllättävistä hankinnoista, mitä ei välttämättä ole tajunnut ajatellakaan. Hyvä, että pihistyskohteet vaikuttavat käyttökelpoisilta. Ja hääpaikka on onnenkantamoinen tosiaan <3

   Poista
 2. Hyviä pihistyskohteita, jotka eivät varmasti jää harmittamaan. :) Mielestäni teidän ei tarvitse antaa vieraslahjoja, järjestättehän jo juhlat, joissa ruokitte vieraanne jne. Me pihistimme häissämme juhlatilassa, bändissä ja kuvaajassa, koska saimme kaikki erittäin edullisesti tuttujemme kautta. Voisi siis sanoa, että laadusta emme pihistäneet mutta hinnasta kylläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä on meilläkin tavoitteena. Laadusta emme yritä pihistää millään tavoin, mutta se mitä pystyy mahdollisimman edullisesti saamaan - edullisuuden kostautumatta laadussa - on aina plussaa! (:

   Poista
 3. Meillä pihistellään myös melkein kaikesta, appiukon vanha lada käyttöön ilmaseks, juhlapaikka ilmanen (mökki, jossa iso piha), teen itse salaatit, piirakat, naposteltavat yms (lämmintä ruokaa ei tarjoilla), valokuvaajana toimii veli, ystävä laittaa meikin ja hiukset, mekon tilasin edullisesti netistä (maistraatti vihkiminen), miehellä hyvännäköinen puku valmiina, hääkimpuksi/kukiksi haluan ehdottomasti ruusuja, joten ostan ne perus kaupasta ja väsään itse jotenkin nätisti yms.

  Vieraslahjoja kuitenkin annan, mutta vain jotain pientä ja edullista. :) sekä hääyö vietetään hotellissa.

  Budjetti omiin häihin on vain 350e + 150e joustovara (hintaan ei sisälly sormuksia, mekkoa, pukua). Oon laskeskellu että hyvin tuokin summa riittää :) vieraita tulossa vain 20. Häitä meillä juhlitaan siis heinäkuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin! Eikä myöskään tuohon 350e sisälly hääyötä :)

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi (: