28 toukokuuta 2014

Hääjuhla Tampereen Pikkupalatsissa

Oi, mikä ihana viikonloppu meillä olikaan! Serkkuni häitä juhlittiin lauantaina, ja minulle sekä siskolleni ja sulhasen hyvälle ystävälle oli uskottu seremoniamestarin tehtävät. Olimme olleet hääohjelman suunnittelussa mukana jo noin kuukausi ennen tärkeää juhlapäivää. Häiden aattona kävimme viemässä juhlapaikalle, Pikkupalatsiin, tarvittavia koristeita ja photo booth-rekvisiittaa, joita siskoni oli haalinut työpaikaltaan Tampereen Ylioppilasteatterilta (kiitos lainasta!).  Morsiamen äiti kävi tarkasti läpi hääpäivän ohjelman ja aikataulua, me kuuntelimme tarkkaavaisena, ja listasimme valmiiseen ohjelmapohjaan muutoksia ja jaoimme juonnot meille kolmelle. Illalla väkersin vielä loppuun photo boothiin tarvittavat puhekuplakyltit (latasin tulostettavat pohjat Pitsiä&Minttua-blogista) ja hääauton takalasiin kiinnitettävän sydämen, josta toivottavasti häävalokuvaaja nappasi kuvan, sillä minä en muistanut siinä tohinassa (: En myöskään muistanut hääjuhlassa kysyä lupaa photo booth kuvien julkaisemiseen, joten tässä puhekuplakyltit "huilaamassa":

Puhekuplakyltit photo boothiin

Hääaamu saapui, ja tätä seremoniamestaria ainakin jännitti hirveästi! Olen viimeksi ollut häissä pikkulikkana, joten häiden etiketti ja vihkiseremonia olivat minulle vieraita. Jännitykseni kuitenkin lakkasi heti papin aamenen jälkeen, tirautinpa siinä muutaman rauhoittavan kyyneleenkin. Jäin kirkolle ohjaamaan juhlaväkeä läheiselle juhlapaikalle, joka suorastaan kukoisti helteisenä lauantaipäivänä! Sulhasen isä piti Pikkupalatsin pihassa puheen morsiusparille ja häävieraille, ja sen jälkeen siirryimme viettämään ihanaa hääjuhlaa sisälle - hieman viileämpään. Kaunis Pikkupalatsi koreilee tässä:

(kuva)

Hääjuhla alkoi seremoniamestareiden esittäytymisellä ja pian olikin alkupalabuffetin aika. Odotellessamme buffetin aukeamista seremoniamestari Pekka kiersi mikrofonin kanssa spontaanisti haastattelemassa häävieraita ja kyselemässä juhlatunnelmia. Ohjelmassa oli myös musiikkiesitys pöytiin tarjotun pääruoan yhteydessä, juhlapuheita, hääkaukn leikkaus sekä pihalla koko juhlaväen yhteiskuva, kimpun ja vaipan heitto. Yleensä sulhanen heittää sukkanauhan (ja tässäkin tapauksessa ohjelmanumero ohjeistettiin sukkanauhan heittona), mutta päätimme hieman juksata vieraita ja sulhanen heittikin loppuun asti piilossa pidetyn vaipan, jonka sisältä kiinniottanut löysi suklaapusun.Tämä hääpari, jolla on 4kk ikäinen lapsi, piti vaipan heittoa hauskana, erilaisena ja heidän näköisenään yksityiskohtana häissään, ja niin pitivät myös vieraat naurusta päätellen (: Lisäksi hääohjelmaan kuului koko illan pyörinyt hääbingo.

Loppuillasta häävalokuvaajan jo lähdettyä pois, avasimme photo boothin, jossa toinen siskoni toimi kuvaajana. Propsit levitettiin viereiselle pöydälle houkuttelevasti, ja boothiin alkoi tulla kovasti jonoa. Kävin Kullan kanssa nappaamassa meistä "klassisen" photo booth-kuvan kehyksien kera. Kehykset olivat illan aikana erittäin suositut ja sopivat täydellisesti Pikkupalatsin sisustukseen, kiitos niistä sulhasen äidille eli tädilleni (:

Huomatkaa Kullan kaulassa koreileva mirri, jonka hankin hänelle Tallinnasta (We match!)

Kokonaisuudessaan sekä vihkiseremonia että hääjuhla olivat upeita! Pikkupalatsi tarjosi mahtavat puitteet, henkilökunta oli ammattimaista ja otti kaikki asiat huomioon, suosittelen erittäin lämpimästi - kesäkuumalla tosin muistakaa viuhkat! (;


Rakkaus on juhlaa! ONNEA VIELÄ J&AEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Suuri kiitos kommentistasi (: