13 toukokuuta 2014

Yhteen neulotutHei vaan, täällä huutelee toukolomailija! (:

Tämän lukuvuoden opinnot on nyt saatu yhtä tenttiä vaille purkkiin ja pienen pieni loma ennen kesäkuussa alkavia kesätöitä maistuu. Vapaapäivinä on ihana saada nukkua pitkään ja keskiä vasta herättyään, että mitä sitä tänään tekisi. Tulimme vapaiden viettoon Tampereelle perheiden luo. Kulta lähti tänään jälleen töihin merille, mutta ehdimmepä eilen käydä vielä yhdessä katsomassa vihkikirkkoamme. Miehen mielestä kirkko on melko "pitkän ja hankalan" ajomatkan päässä Tampereelta, mutta vastalauseena tokaisin hänelle, että siltähän se avioliittokin välillä saattaa tuntua - pitkältä ja hankalalta. Kulta nyökytteli ja osasi heti katsoa kirkkomatkaa ihan uusin silmin (;

Vapaapäivinä nautin siitä, että saa vain olla ja tehdä sitä, mistä tykkää. Joululoman vapailla innostuin neulomaan vauvan villasukkia! Ja ei, vauvaa ei ole tulossa, mutta vauvan sukat siksi, että ne ovat sopivan nopeatekoiset ja helpot, kun opettelee kantapään neulomista. Pienen tauon jälkeen innostuin jälleen, ja nyt kutimet ovat viuhtoneet kovaa vauhtia erilaisia bambutiskirättejä. Tein meille oman tiskirätin harjoituksena, viimeisimmän ystävälle lahjaksi ja nyt äidilleni myöhäiseksi äitienpäivälahjaksi. Näistä pienistä neulontatöistä inspiroituneena löysin muutamia ihania neuleteemaisia kuvia: neulehäät! Oih... Lanka taipuu moneksi.

Vieraslahjoiksi (kuva)


Hääkimpuksi (kuva)


Hääkakuksi (kuva)


Häälaukuksi tai sormustyynyksi (kuva)


Morsiamen ylle (kuva)


Itse voisin haluta omiin talvihäihimme nämä kaikki ihanat yksityiskohdat. Eniten silmää miellyttää tuollainen neule, joka sopisi täydellisesti häämekon pariksi ja lämmittäisi sopivasti matkalla kirkolle, kirkolta juhlapaikalle ja myöhemminkin! (: Sen voisin jopa tehdä itse, mikäli kärsivällisyyteni noin isoon neuletyöhön riittää. Vieraslahjoiksi olemme jo suunnitelleet erään toisen jutun (josta postaus myöhemmin), joten virkatut sydämet tms voisivat olla koristeen virassa, samoin "hääkimpun" lankakeräset. Ehkä kuitenkin hääkimppu voisi olla tuoreista kukista sidottu. Häälaukun tai sormustyynyn tekisi varmaan yhtä ripeästi kuin vauvan villasukatkin. Ja tuo kakku! Eihän sitä raaskisi edes syödä, niin upealta näyttää palmikkoneule yllään. 

2 kommenttia:

  1. Hih, onpa hauska tuo kimppu! Sopis talvihäihin kyllä täydellisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyödyllinen jälkikäteenkin, siitähän voisi neuloa vaikka mitä (;

      Poista

Suuri kiitos kommentistasi (: