27 kesäkuuta 2016

Kakkubuffet - häiden makein osuus

Mulle kakkubuffet (cake buffet) oli hääsuunnitteluiden alusta lähtien yksi isoimmista haaveista. Se haave ei vaan ollut mikään kaikkein yksinkertaisin, sillä yli 100 hengen häihin tarvittaisiin aikas monta kakkua, ja tarkoituksena ei ollut leipoa kaikkia kakkuja itse tai ostaa leipomosta/pitopalvelusta. Muutama vuosi ennen häitä alettiin Kullan kanssa kysellä lähipiiristä, josko löytyisi halukkaita leipojia, ja onneksemme saimme 12 kakkua kakkubuffettiin suhteellisen vaivattomasti. Kiitos leipojille eli mummulle, kaasoille, anopeille, siskoille, kummille, ystävälle ja perhetutulle! Meitsi-morsmaikulle jäi tehtäväksi kaksi juustokakkua ja kaksi erityisruokavalioille sopivaa kakkua, joissa äitini auttoi.

Yllättävän vähän stressasi pari päivää ennen häitä näiden kakkujen kanssa, mutta olinkin valinnut melko helpot reseptit. Eniten stressiä aiheutti se, että kaikille kakuille löytyy omat lasilautaset ja kakkulapiot. Niitä lainailtiinkin sukulaisilta ja pitopalvelusta, sillä meillä ei omana ihan niin montaa ollut. Kakkujen riittävyys mietitytti myös, mutta kakkubuffetin etuna näytti olevan se, että jokainen halusi maistaa mahdollisimman montaa eri kakkua. Se siis tarkoitti sitä, että kakuista otettiin noin ruokalusikallisen verran makupalaa omalle lautaselle. Kakut riittivät, olivat todella herkullisia ja saivat kiitosta, sekä koko kakkubuffa-idea sai kehuja, joten suosittelen.
Askartelin kakuille nimikyltit pahvista ja liimasin liitutauluteippiä kyltin etuosaan. Liitutaulutussilla sai näppärästi kirjoitettua kakun nimen ja erityisruokavalion lyhenteen, ja tekstiä oli helppo korjailla pyyhkimällä kostealla paperilla.

Kuvat Marko Laukkarinen Photography

4 kommenttia:

  1. Ooo miten herkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista
  2. Niin ihana idea! Tämä täytyy laittaa korvan taa ja toteuttaa joissakin juhlissa. :) Blogissani on muuten unelma-arvonta menossa, kannattaa käydä osallistumassa! http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2016/07/unelma-arvonta-elamani-paiva-4-vuotta.html

    VastaaPoista
  3. Hei, meillä on suunnitteilla helmikuisiin häihimme myös kakkubuffet juuri samaan tyyliin kuin teillä! On vaikeaa miettiä, kuinka monta kakkua tarvitaan, kun vieraita lienee noin 85 ja montaa kakkua maistetaan, mutta pieniä määriä. Haluaisimme, että myös viimeisille jälkiruokapöytään pääsijöille riittäisi valinnanvaraa ilman että kakkuja kuitenkaan jäisi aivan tolkuttomasti yli. Tästä postauksesta sain vähän apua mietintöihin, kiitos! :)

    VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi (: