02 maaliskuuta 2016

Häidemme ohjelmanumerot

Herra ja Rouva Kauhanen aloittivat arki-elämän miltei heti häiden jälkeen. Kulta lähti töihin 16 päiväksi (tulee huomenna vihdoin kotiin takaisin! <3) ja minä olen saanut nauttia äiti-tytär-laatuaikaa koko tämän reilun kaksi viikkoa (: Häistä on riittänyt muisteltavaa, hehkutettavaa ja äimisteltävää tänne asti, ja vielä pidemmällekin varmasti. Kuvaajamme Marko Laukkarinen lähetti muutaman maistiaisen heti häiden jälkeen (käy katsomassa Instagramista @weddingemilia tai @markolaukkarinen), mutta pitää meitä vielä jännityksessä. Kun kuvat tipahtaa sähköpostiluukusta, pääsemme ensin itse fiilistelemään niitä, mutta pakkohan sieltä on jotain tännekin laittaa. Monen monta postausta häiden järjestämisestä ja itse häistä on siis vielä tuloillaan!

Tässä postauksessa haluaisin jo käyttää kuvamateriaalia, mutta tulkoon ne jälkijunassa. On aika kertoa meidän vihkiseremonian ja hääjuhlan ohjelmasta.
Emme halunneet vihkimisen yhteyteen virttä. Mä tykkään kyllä kirkossa käydessä laulaa virsiä, mutta silti sellaisen ottaminen vihkiseremoniaan ei tuntunut meiltä. Olin pyytänyt kaasopalaverissa yhtä kaasoistani laulamaan meille. Onneksi hän suostui, ja ehdotti meille Juha Tapion En mitään en ketään -kappaletta. Ensimmäinen ohjelmanumero oli siis tämä vihkiseremoniassa heti tahtomisten jälkeen kirkossa esitetty kaunis kappale. Mä kuuntelin ystäväni laulua kyynel silmäkulmassa, mutta Kulta kertoi katseleensa ulos kirkon ikkunasta Keskustorille ja lueskelleensa Tampereen Teatterin mainostauluista, mitä esityksiä siellä on tällä hetkellä menossa. Olis kuulemma muuten voinut mies herkistyä liikaa. Onneksi vihkiseremonia kuvattiin GoProlla, joten hänkin pääsee vielä kunnolla kuuntelemaan lauluesityksen.

Kirkosta ulos astuessamme yksi bestmaneista pyysi juhlakansaa kajauttamaan kolminkertaisen "HIIOHOI"-huudon, jonka saattelemana päällemme heitettiin yhteensä 2kg riisiä (ei yhtään yliarvioitu...) Koko Tampere taisi kuulla satapäisen joukon hiiohoit, eikä meitä haitannut yhtään! Tärkeää oli, ettei tarvinnut hipsiä vaivaannuttavassa hiljaisuudessa kirkosta autoon.

Juhla alkoi isäni maljapuheella, jota seurasi Kullan äidin puhe. Anoppini kertoi juhlapaikkamme historiasta, sillä olimmehan vanhassa koulussa, jossa ei tiettävästi ole koskaan aiemmin häitä juhlittu. Tässä kohtaa juhlaa tuli myös ohjeistukset, jotka ovat ehdottomia juhlan onnistumisen kannalta. Kaasot ja bestmanit esittäytyivät, ja juhlavieraille kerrottiin hääkellon sääntö. Kun kello kilisi, kaikkien toivottiin olevan paikalla juhlasalissa. Kello toimi aivan loistavasti, ja voin lämpimästi suositella sitä kaikille. (ps. meidän kello tulossa myyntiin blogin kirppikselle!) Kellon lisäksi kaasot ohjeistivat vessat, tupakkapaikan ja hääbingon. Olin antanut muitakin ohjeistuksia kaasojen kerrottavaksi, mutta tytöt osasivat lyhentää niitä sopivasti ja jättää osan myöhemmäksi.

Vielä ennen ruokailun alkamista saimme nauttia serkkuni ja hänen miehensä musiikkiesityksestä, joka sisälsi runoutta ja laulua flyygelin, kontrabasson ja viulun säestäminä. Heillä on myös yhtye Tuohikuu, josta pääset lukemaan lisää heidän Facebook-sivuiltaan.

Ruokailun jälkeen Kullan isä piti puheensa ja lahjoitti meille vanhaa kirjallisuutta oman äitinsä ja isoäitinsä peruilta.Tämän puheen jälkeen mulla tulee muistikatko siitä, mitä juhlan aikana tapahtui missäkin järjestyksessä. Kaasoilla oli  koko illan ajan seremoniamestarin tehtävät hyvin hallussa, eikä meidän tarvinnut Kullan kanssa huolehtia mistään. Joten loput ohjelmat sekalaisessa järjestyksessä.

Hääbingo
Meidän bingon ulkonäön ja ohjeet pääset lukemaan täältä. Toimi loistavasti, voittajat löytyivät ja saivat palkinnoksi Fishermans Friend-pussukat. Kaasot pyysivä vieraita kirjoittamaan bingolappujen  taakse sähköpostiosoitteet, joihin lähetämme hääkuvien gallerian linkin, mutta taidammekin laittaa kiitoskorttien yhteyteen.

Häävalssi
Valssia harjoittelimme viikko ennen häitä ja keksimme yhteen kohtaan jopa pienen koreografiankin. Kulta pyöräytti minut kerran käsivartensa alta ja se meni niin hyvin, että heitimme spontaanisti toisenkin perään (: Valssi oli mieletöntä! Siinä oli vain me kaksi, ihan niinkuin kotona olkkarin lattialla oltais pyörähdelty <3

Kakunleikkaus
Kuulemma Kulta vei tämän, mutta mä olen hiukan eri mieltä. Mulla oli Conssit jalassa, eihän se kuulukaan mihinkään kun niillä yrittää polkaista! :D Mummun mansikkakermakakku oli kerrassaan herkullista!

Sukkanauha ja kimpunheitto
Sukkanauha löytyi ja kimppu lensi. Perinteisistä ohjelmista nämä olivat yhdet, jotka haluttiin hääjuhlaamme. Kimpun nappasi aiemmin juhlassa musisoinut serkkuni ja sukkanauha lensi toisen kaasoni miehen käpäliin. Kaason häitä päästäänkin juhlimaan 2017 kesällä. Onnea! <3

Solmutehtävä pöytäkunnittain
Tämä oli mun ja Kullan oma ohjelma, joka liittyi erääseen meille tärkeään solmuun. Kerron siitä omassa postauksessaan kuvien kera (:

Muut puheet
Yllättäviä ja odottamattomia puheita tuli illan aikana eräältä rakkaalta perhetutulta, Kullan siskolta ja hänen mieheltään sekä Kullan bestmaneilta. Puheet liikutti, ja oli ihanaa, että emme tienneet näistä mitään. Enkä minä tiennyt siitä, että myös Kulta oli suunnitellut puheen minulle.

Morsiamen ryöstö
Ryöstö oli yksi toiveistani, mutta hääjuhlan aikana unhodin tyystin, että olin sellaista joskus toivonut. Kaasot koitti jossain vaiheessa iltaa saada mua tanssilattialle, mutta mä olin suustani kiinni jonkun vieraan kanssa, enkä millään olisi malttanut siitä irtautua. Vihdoin tytöt sai mut houkuteltua, muka tanssimaan jotain hyvää biisiä, mutta sitten mut ympäröi kaksi pelottavaa merirosvoa. Pakko oli lähteä niiden mukaan, ja Kulta pääsi suorittamaan tehtäviä.

Salatehtävät
Löysin joskus jostain blogista listan tehtävistä ja lähetin ne heti kaasoille. Valitsimme meidän juhliin sopivimmat, ja kaasot ja bestmanit jakoi niitä illan aikana joillekin. Osa tuli todistettua, osa ei. Mutta hauskoja oli!


Syö naapurin lautaselta
Vie morsian tanssimaan
Vie sulhanen tanssimaan
Kerää letkajenkka ja tanssikaa yhden kappaleen ajan
Havittele itsellesi morsiuskimppua kun se heitetään
Havittele sukkanauhaa kun se heitetään
Hanki itsellesi kravatti tai suostuttele joku vaihtamaan kanssasi kravattia
Varmista, että kaikki ovat kirjoittaneet vieraskirjaan
Selvitä, mitä naisilla on aina/yleensä/nyt käsilaukuissa (esim. yleisin asia, tärkein yms. joko kysymällä/tutkimalla)
Etsi juhlien korkeimmat korot
Vie morsiammelle lasi vettä
Kehu vierustoveriasi
Mene juttelemaan hääparille
Mene tanssimaan käyttäen isoja ja näyttäviä liikkeitä (
Tää oli paras! :'D
Kirjoita runo hääparille
Huuda kovaa kakunleikkauksen aikana (
Hyvä, ettei mummut ja papat saaneet sydäriä, kun eräs vieras huusi :D)
Haasta joku viaras kivi-sakset-paperi peliin, kumpi hakee juomaa lisää


Still-kuvat
Kaasot olivat kehittäneet tämän leikin ja siihen pyydettiin aina tietty joukko ihmisiä esittämään annettua tapahtumaa tai tilannetta. Rekvisiittaa olimme haalineet kirppiskierroksella polttaripäivänä. Ihmiset asettuivat tilanteeseen liikkumattomina ja meidän tuli Kullan kanssa avata tilanne ja kertoa, kuka tekee tai esittää mitäkin. Hurjan hauska. Varsinkin kun Kulta on supliikki mies! Ehkäpä pari kuvaa tulee tästäkin leikistä tänne blogiin (:

DJ
Dj Professori oli nappivalinta! Kiitos Jussi huikeista bileistä ja tanssittavasta musiikista. DJ osasi olla tilanteessa kuin tilanteessa mukana ja lisäisi ohjelmanumeroihin taustalle sopivaa musiikkia. Ihan huipputyyppi. Hänen mukanaan saimme myös diskovalaistuksen, jollaista en olisi osannut edes toivoa. Kuvittelin, että hän tuo mukaan sellaisen pienen valopallon pöydälle pyörimään, mutta ne valot bileytti koko juhlasalin.

Tuntuuko siltä, että ohjelmaa oli aivan liikaa? Nyt kun itse tätä postausta katselen ja luen, niin näyttää siltä, mutta kaikkien näiden ohjelmien ansiosta taisi meidän häät onnistua aivan täydellisesti. Saimme palautetta siitä, ettei ollut tylsää tai odottamisen tuntua, mutta silti oli riittävästi vapaata aikaa seurusteluun, syömiseen yms. Syömisten aikana ohjelmanumeroita ei ollut. Ohjelman kannalta on tärkeää, että seremoniamestarit ovat valppaina ja ajan hermolla. Kaasoilla (ja bestmaneillakin) oli tässä tärkeä homma ja he hoitivat sen kotiin just eikä melkein. Kiitokset heille! <3

Kuva Pia Kauhanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suuri kiitos kommentistasi (: