27 lokakuuta 2014

Rakkaudesta aikajanoihin

On jälleen aika tarrautua hieman paremmin kiinni tähän hääblogiin. Hautauduin ruskan ja puista tippuvien lehtien alle hetkeksi, mutta täällä taas ollaan! (: Huomaan, että hiljaiselostani huolimatta tätä blogia joku lukee, suuri kiitos siitä <3

Kuten postauksen otsikko jo hieman antaa osviittaa, mulle on kehittynyt kiintymyssuhde kaikenlaisiin aikajanoihin liittyen hääkutsuihin ja hääjuhlan ohjelmalehtisiin. Eräänlaista aikajana-kutsua olenkin ehtinyt suunnitella, mutta se on vasta niin raakaversio, että saatte tässä vaiheessa tyytyä näihin upeisiin netistä bongaamiini kutsuihin, STD:hin ja ohjelmalehtisiin. Englanniksi netistä löytyy näillä hakusanoilla: "timeline wedding invitations" tai "wedding itinerary". Jälkimmäinen tarkoittaa "hääreittiä", jotenkin söpöä (:

Näitä voi tilata täältä
Meille ei tule Save the Date-kortteja, sillä koitamme pitää hääbudjettimme mahdollisimman pienenä. Mikäli STD:t tulisi, se olisi varmasti tämän tyylinen. Mutta miksipä ajatusta heittäisin ihan täysin tästä hukkaan, sillä itse hääkutsumme voisi olla tällainen. Mustat tai valkoiset piirrokset yksivärisellä taustalla miellyttävät silmää, mutta kuvien kohdalla voisi olla myös valokuvia meistä soveltuen aikajanalle. Kutsun etupuoli olisi aikajanallinen ja kuvallinen ja kutsun takaa löytyisi tärkeimmät tiedot ja tekstit.

kuva
kuva
Mikäli kutsun yhteydessä ei vielä ole mahdollista lähettää ohjelmalehtistä, näitä löytyisi vieraiden pöydistä. Näkyykö tässä jotenkin mun opettajapersoonani, kun usein pienille eka- ja tokaluokkalaisille kuvallistetaan koulupäivän kulku (; Mutta kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten häävieraan on helppo nopeasti vilkaista ohjelmasta aikataulua, eikä tarvitse edes lukea kun kuvasta jo näkee, mitä tapahtuu seuraavaksi.

kuva
Okei, eli aikajanaa voi tuupata Save the Dateihin, hääkutsuun ja ohjelmalehtisiin. Mutta olettekos törmänneet kaasoille ja bestmaneille erikseen tehtyihin aikajanoihin liittyen hääpäivän kulkuun? Mä en tiedä onko se jo vähän liikaa, jos tekisin ainakin mun kaasoille alla näkyvän kaltaiset aikataulut. Pysyisiväthän likat ainakin tietoisina päivän kulusta aamusta asti, yhtään heidän omaa ajantajuaan moittimatta (;

Näitä voi tilata täältä
Ainiin! Yksi tärkeä juttu näihin aikajanoihin liittyen on pohtia se tarkkaan, näkyykö esimerkiksi niissä ohjelmalehtisissä tarkkaa aikaa. Halutaanko, että hääjuhla etenee leppoisasti omaan tahtiin ilman tiukkaa aikataulua (kunhan tapahtumajärjestys on selvillä) vai tarvitaanko juhlaan tiukasti asetetut ajat jokaiselle ohjelmalle? Esimerkiksi hääjuhlan ammatilaiskuvaaja saattaa lähteä jossain vaiheessa iltaa pois, joten se kannattaa huomioida ohjelmassa, että koko hääjoukon yhteiskuva ehditään ottaa jne jne (:

Huikeeta alkanutta viikkoa kaikille! (: Jotain Halloweenia sieltä ilmeisesti pukkaa aikajanallani seuraavaksi.. 

*PS. Olethan sinä jo käynyt osallistumassa Jan Sundman Photographyn talvihääkuvausARVONTAAN? Täältä pääset osallistumaan. Osallistumisaikaa 31.10. asti, eli tämän viikon (:

5 kommenttia:

 1. Nää on kyllä ihania! Mäkin mietin alunperin meidän Save the Dateihin tällaisia, mutta sitten kuvat veivät voiton! Kannattaa muuten huvin vuoksi katsoa saisitteko itse tehtyä kuvankäsittelyohjelmalla nää, sillä kutsujen teettäminen esimerkiksi vistaprintillä ei oo oikeasti kovin kallista! :) Siis jos haluaisttekin lähettää StD:t :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! (: kyllä tekis mieli itse suunnitella ja sitten teettää jossain paperipainossa, mutta hinta mietityttää. Kai niitä painojakin pitää sitten kilpailuttaa (: ja hei teidän STD:t on ihan mielettömän ihanat, tosi persoonalliset <3 missä teetitte?

   Poista
 2. Mekin ollaan mietitty näitä, en vaan yhtään tiedä, miten tällaiset saisi itse toteutettua; pitäisi ehkä etsiä joku hyvä ohjelma, jolla tehdä itse :) Mä en halua meille vieraiden nähtäviin mitään kunnollista aikataulua, koska sit se tarkottaa sitä, että jos joku asia hieman viivästyy, myös vieraat huomaa sen :D Ilman tarkkoja kellonaikoja ne ei edes tajua sitä ;) Siks just tällainen kuvilla selitetty ois hyvä ratkaisu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin hakusessa joku hyvä (ilmainen) ohjelma, jolla kutsut voisi suunnitella. Vinkkaa jos löydät jonkun (; ja tosiaan noiden kuvienkin löytäminen ei oo helppoa, jos haluais käyttää esim tollasia mustia pikkukuvia. Onneksi vielä aikaa etsiskellä (:

   Poista
 3. Nää on kivoja! Mä haluaisin myös hyödyntää näitä hääohjelmissamme ja tosiaan mahdollisimman suurpiirteisesti minuuttiaikatauluja kertomatta.

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi (: